// Evan's Official Blog
When you're in love with your friends u_u
Sep 19, 2012 | 0Superstar (s)!
Assalamualaikum . Hai peeps :* I'm back today ^^ 
Okey hari ni ialah hari yang membosankan hidup . Pergi sekolah pukul 7 bali sekolah pon pukul 7 . Tersangatlah AWESOME ! Otak aku dah jadi gila seharian . Asyik belajar , belajar , belajar and AGAIN ! Adess -.- Nilah sekolah BAJET pandai xD . *kiddingg* Aku memang SYIOK pon balik pukul 7 dari sekolah -,- . Dah semalam aku tak jadi Skype dengan Afiq . Eeerr . Afiq aku merajuk dengan hang sebulan k . Jangan contact aku ! Aku menaruh harapan yang tinggi terhadap dia maybe . Hmmmmmmmmm u_u . 

Okey . Back to the main story :* Tralalaalaaaaaa . HEADLINE today . HOT HOT xD !!
 Haaaa ni ditujukan kepada FIKRI . My Friend MAYBE . Diakan fall in love dengan kawan sendiri . HAHA . *memang ayat perli pon*

Apa yang berlaku apabila anda mendapati diri anda rahsia cinta dengan yang lain? Terutama apabila ia adalah seseorang yang anda lihat setiap hari, seseorang yang kawan atau rakan anda yang terbaik. Hakikat bahawa dia adalah rakan anda menjadikan ia semua keras.

Anda ingin memberitahu kepadanya bagaimana anda rasa tetapi anda berada di bertelagah dengan diri sendiri. Jika dia tidak membalas, persahabatan mungkin berakhir sehingga terjejas atau terjejas. Jika dia bertindak balas secara positif, maka semua yang baik dalam dunia anda. Tetapi anda tidak akan tahu. Sekurang-kurangnya tidak sehingga anda telah mencuba.

Bagi anda dia adalah perkara yang terbaik sejak Tiffany & Co, satu-satunya yang boleh pemedih mata anda selain daripada Wii anda dan membuat anda menangguhkan hari membeli-belah untuk makan malam bersama beliau. Setiap malam anda mendengar kepada Bruno Marikh 'Just The Way You Are lebih dan lagi dan memikirkan dia.

Obsesi anda dengan dia tidak hanya berhenti di situ. Anda diam-diam mengikuti setiap langkah apabila anda mendapat peluang. Anda tangkai profil beliau di Facebook dan save gambar dari album dalam talian ke komputer anda. Anda membeli iPhone @ Blackberry hanya untuk memeriksa tweet setiap setiap saat tunggal hari, tidak kira betapa bodoh dia berbunyi apabila dia tweet. Terima kasih kepada keajaiban teknologi anda bergembira bahawa anda kini dapat mengikuti setiap langkah dan pemikiran diterbitkan.

Cepat ke hari ini. Anda telah mencapai apa-apa selain daripada yang dianugerahkan gelaran 'pesalah' oleh kawan-kawan anda yang terbaik. Anda rasa anak lelaki menyedihkan dan seolah-olah terdesak untuk diri sendiri pada masa-masa, terutama semasa sesi ugutan.

Namun ada sesuatu yang monumental tentang itu semua. Hakikat bahawa anda mengambil berat untuk seseorang begitu mendalam, dan anda takut mempertaruhkan persahabatan. Cara anda begitu ghairah tentang semua ... menambah pesalah anda seperti kemahiran dan saya pasti ada kerja di luar sana tempat yang akan patut kemahiran barunya anda dengan sempurna!

A melihat sisi lain
Jadi dia keliru dengan konsep yang anda suka kepadanya. Atau mungkin dia tidak.

Kepadanya anda kawan baik. Salah satu yang tergantung keluar dengan dia semasa makan tengah hari, gosip tentang segala-galanya di bawah matahari, memberinya nasihat, membantu beliau dengan kerja ... senarai adalah tidak berkesudahan dan ia seolah-olah bahawa dia tidak mempunyai apa-apa pemikiran mengenai apa-apa pada semua yang mungkin berlaku antara kedua-dua anda. Ia tidak bahawa dia tidak akan berminat, ia mungkin dia hanya tidak pernah mendapat sekitar untuk memikirkan ia. Atau mungkin dia terpaksa dan menolak pemikiran untuk kebimbangan sama anda. Atau, dubilah, dia melihat anda sebagai kakak ... GASP!

Tidak lupa juga terdapat juga kebarangkalian bahawa mungkin dia hanya tidak menyukai anda dengan cara itu.

Jadi, di manakah anda pergi dari sini?
Anda tahu hakikat bahawa dia adalah tunggal dan tidak mempunyai komitmen di tempat lain. Tetapi anda terlalu takut untuk membuat apa-apa langkah. Namun anda merasakan sesuatu perlu dilakukan.

Apapun hasilnya, sama ada cara anda tidak akan tahu melainkan anda membuat satu langkah. Anda mungkin dapat batang dia online dan menonton setiap langkah dalam kehidupan sebenar, tetapi ia akan menjadi berhampiran mustahil untuk masuk ke dalam kepalanya dan membaca pemikiran beliau. Teknologi telah tidak mendapat sekitar yang belum.

Jadi di sini adalah risiko yang perlu diambil ... biarlah dia tahu bagaimana anda rasa. Membina keberanian anda dan menyediakan diri untuk yang terburuk. Jika dia reciprocates, maka masalah anda diselesaikan dan anda berdua hidup bahagia selama-lamanya. Jika dia tidak, maka anda akan gembira bahawa sekurang-kurangnya anda mengambil peluang.

Ya, terdapat risiko yang jelas kepada persahabatan, tetapi selalu ada risiko dengan segala-galanya dalam kehidupan. Jika dia memahami dan terus untuk menjadi rakan anda dengan tiada tanda-tanda kejanggalan antara anda berdua, maka dia adalah teman sejati. Tetapi jika dia tidak dan persahabatan terjejas, maka anda telah tiada pilihan tetapi untuk bergerak ke atas. Ia hanya risiko yang dikira.

Melihat ia cara ini, anda mungkin akan mencari orang lain yang anda akan belajar untuk mengasihi dan menghargai. Anda akan dapat memberi tumpuan kepada masa depan anda dan semua kemungkinan yang menarik. Dan sementara menunggu untuk itu berlaku, anda mempunyai banyak masa di tangan anda untuk mencari hobi baru sekarang bahawa anda telah berhenti semua bahawa perniagaan ugutan!
Haaaa . Dah baca ? Baguslah :) I really appriacate that kay . Thank darling . Hidup ni macam rodakan . Sekejap je masa berlalu . Bila kecil tak de pon teringin nak bercinta . Tapi bila dah besar . Gatal gatal semuanya k . Sama la dengan aku xD . Kalau boleh aku nak undurkan masa . Aku nak jadi kecil . Jadi budak innocent je . HAHA . I hope so . Tak lah timbul perasaan CINTA , SAYANG and RINDU ! Bila kecil aku just rindu mak bapak aku je  . Sekarang rindu boyprenggg lah , bagailah . Hmm . Btw a million thanks to youu because step into my blog and read my entry . I LOVE YOU ! Muachhhh :* Assalamualaikum Cinta *waalaikumusalam  rindu* .Older Post | Newer Post
The DisclaimerHELLO ! You jumped here and big clap for you because step here . Call me Syuq or blalaa . I am a student of Tengku Budriah as you know I've booked a ticket for PMR 2013 :) Turning 15 next year and will rarely online . So please respect me and my blog . Do Follow me , love ya :)


Updates : Assalamualaikum PEEP's . Lamanya tak blogwalkinggg :( .

Instagram

Diary About Site

My Heroes!


My Honey Boo


Let's Talk!Like My Page !


Past


 • Apa Sudah jadi Dengan muka Edry KRU ??? Ops .
 • Pelajar Dibenarkan Membawa Telefon Bimbit ke Sekol...
 • "GENTLEMAN" kah ?
 • Happy Birthday Che Syazana Anak Ten !!!
 • Happy Birthday Nur Malissa Anak Pak Din :D
 • Kawankah kita ? ;')
 • Afiq Danish :*
 • Elfira Loy tak nak cium Randy Pangalila ?
 • Photo Entry : Happy Eid ;)
 • Facebook VS Twitter

 • The Credits!

  Header by : Qistina
  Full Edited : Syuq Evan's